Over Miranda

Wie is Miranda?

Miranda Römer
Miranda in het kort

Mijn naam is Miranda Römer en ik ben uit bouwjaar 1968. Ik woon nu samen met mijn Lief (en echtgenoot) René in Lelystad, maar geloof dat ik overal kan aarden, als er maar veel ruimte én natuur in de buurt is. Na bijna 5 jaar naast mijn eigen bedrijf nog een klein aantal uurtjes als huishoudelijk ondersteuner in de thuiszorg te hebben gewerkt, is het vanaf 1 januari 2022 tijd voor 100% ondernemerschap. In mijn vrije tijd vind je me vaak in de (moes)tuin, heerlijk met m’n handen in de aarde. Ik hou van lekker lezen, van (wandelen en fotograferen in de) natuur, van saunadagjes, van lekker eten in het algemeen en van sushi en chocolade(taart) in het bijzonder. En van nog heel veel meer… Eigenlijk, hou ik van het Leven! 

Ik ben iemand met vele talenten… Zo weet ik – veelal intuïtief of door me te verbinden – de essentie van iets of iemand te vangen, zowel in beeld als in woord. Met mijn portretten probeer ik iemand vast te leggen zoals zij echt is, zonder gemaakte lach of geposeerde houdingen. In gesprekken weet ik vaak de laag onder te woorden te vatten en te vertalen. Door objectief te luisteren en te spiegelen haal ik de essentie uit de woorden en kijk ik door de oppervlakte heen naar dat wat er écht is. Door mijn enthousiasme inspireer en enthousiasmeer ik anderen tot nieuwe stappen. En daarnaast ben ik een kei in organiseren en regelen van praktische zaken, tot grotere evenementen aan toe. Dat doe ik onder andere door overzicht te creëren, ik ben een fan van lijstjes! Ik hou ook echt van creëren, van het maken en bijwerken van websites (in WordPress), tot het maken van afbeeldingen in Canva. Nieuwe ideeën uitdenken en opstarten, dingen met elkaar verbinden. Mijn glas is over het algemeen half (of meer) vol, maar toch ben ik ook een ‘mismatcher’: ik zie wat er niet klopt, beter kan, ontbreekt, etc. (soms tot ergernis van mijn Lief en anderen toe 😉 ). Om dan daar natuurlijk wat mee te kunnen doen. Bovenal ben ik steeds beter in het ‘mijzelf zijn’. En dat… gun ik echt iedereen!

Vrienden omschrijven me als positief, loyaal en puur. En ja, ook als een perfectionist, duizendpoot (met heel veel tegelijk bezig), en soms té open. En een betrouwbaar klankbord of spiegel. Een raspositivo, die leeft vanuit haar hart. Dan weet je maar alvast waar je aan begint :-).

Als ik terugkijk op mijn leven, dan hebben ‘mensen’ altijd mijn interesse gehad.
Wat mij vooral intrigeert is hoe verschillend mensen kunnen reageren op situaties en hoe dat hun leven beïnvloedt. Hoe de manier van in het leven staan en de mindset die iemand heeft, de kwaliteit (en het succes) van een leven bepalen kan. Ik ben niet voor niets psychologie gaan studeren…

Je zou kunnen zeggen dat ik als kind tamelijk heftige dingen heb meegemaakt. En ook in mijn volwassen leven heb ik – net als de meeste mensen eigenlijk – flink wat voor m’n kiezen gehad. Thema’s als veiligheid en vertrouwen vormden een rode draad. Het heeft me gevormd, mijn rugzakje gevuld met leerervaringen en mijn manier van in het leven staan en mijn missie bepaald. Mijn belangrijkste les? Veiligheid en vertrouwen (maar ook liefde en vrijheid natuurlijk) vind je binnen in jezelf. Als je daarop kunt bouwen, dan is ieder ander in je leven een aanvulling, in plaats van een invulling.

Mijn uitgangspunt is dat je altijd een keuze hebt hoe je met situaties omgaat.
Hoe lastig, moeilijk of pijnlijk de situatie ook is, jij kiest je eigen perspectief daarin. Ik geloof en weet uit eigen ervaring dat van hoe ver je ook komt of hoe diep je ook zit, je altijd gelukkig kunt worden. Maar… daar is natuurlijk wel wat voor nodig!
Het begint bij een keuze. En wordt direct gevolgd door het nemen van verantwoordelijkheid voor de consequenties daarvan.

Mijn missie is om ondernemende vrouwen succesvoller en gelukkiger te maken.
Daar speelt zichtbaarheid een grote rol. Zichtbaarheid vanuit je kernkracht, die stralende oerkracht die in iedereen zit.
Door te werken aan dat wat je tegenhoudt, door jouw kracht naar boven te halen en door dat aan de wereld te laten zien kun jij ook stappen zetten naar meer succes (bijvoorbeeld met je onderneming) en geluk. Volg je dromen… en geloof in je eigen kracht. Je mág stralen, je hoofd boven het maaiveld uitsteken en gaan staan voor wie je bent en wat je wilt.
Want je bent net als iedereen zo prachtig als je puur jezelf bent! Dus laat je alsjeblieft zien, je bent het waard! Ja, ook jij! En mocht je daar wat ondersteuning bij kunnen gebruiken, laat me dan weten waar ik je bij kan helpen.

Mijn rugzakje vol moois

Na een opleiding Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de katholieke Universiteit in Nijmegen rolde ik als volwassene de wereld van Personeel & Organisatie in. Hier heb ik diverse functies bij diverse organisaties vervuld, waarbij groei en ontwikkeling van de medewerkers altijd een centrale rol speelde.
Sinds die eerste studie heb ik diverse trainingen en opleidingen gevolgd, waaronder Transactionele Analyse, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en coaching & loopbaanbegeleiding. Later ontdekte ik de ‘energetische’ invalshoek. Alles is energie, en daar is prachtig mee te werken! In 2011 heb ik de basisopleiding tot Spirit Coach afgerond, waarbij de Sedona Methode, Innerlijk Kind werk, Ademtechnieken en Systeemopstellingen belangrijke werkwijzen zijn.

In 2012 kon ik mijn passie voor fotograferen combineren met coaching, en heb ik de opleiding tot PowershootCoach bij Petra van Vliet afgerond.
Dit pakket biedt mij de mogelijkheid een ieder die dat wenst te ondersteunen om weer in zijn of haar eigen kracht te gaan staan en het leven te leven zoals het bedoeld is. En vooral… te stralen en dat aan de wereld te laten zien!

In de tussentijd bleek dat ik ook de ‘techniek’ en creëren steeds leuker vond en er blijkbaar ook handig is was geworden: wordpress, mailchimp, active campaign, lightroom, canva, en veel telefoon-appjes. Hier heb ik mezelf verder in ontwikkeld door zelfstudie en online cursussen. Als ik niet uitkijk kan ik me hier de hele dag in verliezen. Maar het betekent ook dat ik jou als ondernemende vrouw hiermee – in de basis – op weg kan helpen.

En tot slot… werk ik sinds 2018 met de ondersteuning van etherische oliën. Zuivere etherische oliën kunnen je ondersteunen bij de processen die je doorgaat, bij het doorbreken van blokkades, bij nog meer bij jezelf en je oerkracht te komen en bij nog veel meer. Ik ben enorm blij dat ik deze mooie producten (van het merk DõTerra) ben tegen gekomen. En indien nodig of gewenst… kan inzetten om jouw ontwikkeling en straalkracht een extra boost te geven.

Kernwaarden

Ik werk vanuit mijn hart en intuïtief, waarbij respect (liefde eigenlijk), vrijheid en vertrouwen mijn belangrijkste kernwaarden zijn. Mijn rust, geduld en (soms confronterende) eerlijkheid worden ervaren als prettig en authentiek. Ik ga uit van mogen, van keuzes, en van eigen verantwoordelijkheid om te kunnen groeien. Tot slot zijn plezier, positiviteit en genieten erg belangrijk in mijn leven en werk.


Naast fotograferen van mensen (Zichtbaar Jij) geniet ik enorm van het fotograferen van bijvoorbeeld de Natuur. Dat geeft me energie. Heerlijke landschappen of de prachtige details van een macro opname.  Maar ook ander fotowerk vind ik super om te doen. Ik fotografeer dan onder de naam MiRo Fotografie.

Van mijn overige fotowerk kun je terecht op o.a. Redbubble en MiRoFotografie.