Dankbaar

Het maakt me dankbaar…
Onder de prachtige klanken van Josh Groban mijmer ik een beetje over de afgelopen tijd. Een vreemde periode in mijn leven. En toch… ben ik er eigenlijk best wel ‘makkelijk’ door heen gerold. Het is bijzonder, hoe het leven kan lopen… Persoonlijke lessen over de kracht van dankbaarheid.

Het waren heftige maanden

Vol met pittige emoties, gerelateerd aan de bijzondere actie van mijn bijna-ex, en fysieke uitdagingen die te maken hebben met vermoeidheid. Maar sinds afgelopen week ervaar ik eindelijk weer meer rust, maar ook flow in mijn leven. En ja, dank zij het starten van een behandeling bij Flamingo Balance lijkt ook die extreme vermoeidheid weer wat af te nemen tot normale proporties.

Ik begin weer echt lol te krijgen in de dingen die ik doe, ik zit vol nieuwe ideeën, en een aantal maak ik inmiddels tot realiteit (en dat was de afgelopen tijd wel anders!).

Langzaam begint het leven weer een ritme te krijgen, en ik merk dat het leven mij ook weer weet te vinden.

dankbaar

Overvloed

Bijzondere mensen die opeens op mijn pad komen.
Cadeautjes die ik win, zoals gisteren een overheerlijke ‘taart’ bestaand uit kwarten appeltaart, brownie, worteltaat en cocostaat van Het Koffiehuys (gezellig koffie / theehuis in Lelystad, waar ze de meest verrukkelijke zelfgemaakte taarten hebben). Een nieuwe (online) cursus die ‘zomaar’ in mijn hoofd ontstaat, en uit mijn vingers de computer in vloeit.

Het stroomt weer… en dat voelt goed!

Ik realiseer me regelmatig dat ik het toch eigenlijk best heel goed heb… Nee, ik heb (nog) geen geld in overvloed, maar wel elke dag best goed te eten, ik mag voorlopig in dit fijne huis blijven, heb m’n werkkamer nu tot een heerlijke werkplek kunnen transformeren, heb enorm veel lieve vrienden, die me privé en zakelijk steunen en inspireren, we gaan de zomer tegemoet, en ik ben relatief best gezond ondanks die paar uitdagingen.

En ondanks alle uitdagingen (of misschien wel dankzij?) voel ik me over het algemeen enorm gelukkig!

En ja… daar ben ik vrijwel iedere dag dankbaar voor! 

Dankbaar

Op de een of andere manier voel ik dat dankbaarheid de sleutel is, waardoor ik zo snel weer mijn leven op de rit heb. Kijken naar wat er allemaal wel is, en daar bewust even ‘dank je wel’ tegen zeggen.

Een gevleugeld gezegde is ‘Dat wat je aandacht geeft, groeit’. 

Iedere keer dat ik stil sta bij iets waarvoor ik me oprecht dankbaar voel (en zelfs als ik op hele slechte dagen helemaal niets kon bedenken, dan nog kon ik dankbaar zijn dat mijn ademhaling in ieder geval gewoon doorging), geef ik aandacht aan iets positiefs. En dat groeit…

Net zolang tot er een flow ontstaat… een stroom van mooie dingen.

Dankbaar zijn: de kracht van gedachten is enorm!

Het Leven leven

En nee, dat betekent niet dat ik geen slechte dagen meer heb… ups en downs horen bij het leven. Maar door de flow die ik ervaar, zijn de downs in ieder geval gemakkelijker te doorstaan (want ook daar moet je doorheen) en te accepteren.

Regelmatig hoor ik mezelf (tegen mijzelf) zeggen ‘het is zoals het is‘. In plaats van te vechten tegen de dingen die ik niet leuk vind, laat ik ze zijn… Dat kost een hoop minder energie. En achteraf blijkt heel vaak dat ook de minder leuke dingen een pareltje in zich dragen.

Het gaat er om dat ik zelf de verantwoordelijkheid neem over mijn eigen leven.

Ik kan in de put gaan of blijven zitten bij tegenslag, maar ik kan ook kijken naar de andere kant. En ja, daar kies ik voor, bewust. Want het leven, dat is over het algemeen een kwestie van kiezen. Tenzij je er voor kiest ‘geleefd te worden’, dan hoeft je niet te kiezen, dan doet het leven dat wel voor jou.

Ik maak dan ook iedere dag de keuze om te kijken naar dingen ie er wel zijn, die goed gaan, of die gewoon prachtig zijn, en waarvoor ik dankbaar ben. Ik schrijf ze (zoo veel mogelijk dagelijks) op in een mooi boekje.

Omdat ik weet wat me dat brengt… geluk, positiviteit, stroming!

En jij?
Hoe laat jij jouw leven stromen…?

Dit was weer een van die best persoonlijke blogs, vol groei en mooie lessen uit het leven. Ik deel ze, omdat ik denk dat ze jou misschien ook kunnen inspireren. Als dat het geval is, dan lees ik graag je reactie!