Visualiseren met een visionbord

Visualiseer het leven van je dromen

Jouw droomleven?

Visualiseren kan je helpen om een beweging te maken richting je droomleven. Er zijn natuurlijk nog meer manieren om stapje voor stapje toe te werken naar het leven van je dromen. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je droomt! Wat verlang jij in je leven, hoe ziet jouw meest ideale dag er uit? Als alles kan, wat zou je dan hebben, zijn, doen? Waar woon je, met wie ben je? Kortom… Droom er eerst maar eens lustig op los! En droom vooral groot(s)! Inspiratie nodig?

Wat zou je doen als alles kan? What if money were no object?, een prachtig filmpje!

Visualiseren met een visionboard

De volgende stap is om dat droomleven te visualiseren.

Een visionboard maken is één van de manieren om dit te doen, om je te helpen je dromen te manifesteren. Het is een krachtige manier omdat je je gedachten en verlangens visueel maakt, zodat je je er nog beter mee kunt verbinden. Het helpt je om gemakkelijker bij je droom te komen en te voelen hoe het voelt als je droom werkelijkheid is. En hoe beter jij je kan verplaatsen in hoe je nieuwe werkelijkheid voelt, des te makkelijker kan deze werkelijkheid naar je toe komen.

Tot slot is het zaak het ‘verlangen naar’ je droomleven los te laten. Anders gaat zich het ‘verlangen naar’ manifesteren, en zul je nooit je droomleven ervaren.

Wat je doet is je iedere keer verbinden met je droomleven, voelen alsof je dat al leeft, zo helder mogelijk. Zodat je datgene wat je in je leven wilt manifesteren ook echt kunt aantrekken.

Nee, een visionboard is geen wondermiddel. Je zult nog steeds zelf stappen moet zetten en in actie moeten komen. Maar hoe duidelijker jij je dromen en doelen hebt, des te makkelijker dat is! En let vooral ook op de kleine cadeautjes die je onderweg zult aantreffen. Want alles zal samenspannen om jouw dat leven te brengen wat je eigenlijk echt wilt! Wedden?

Okee, hoe maak je nou zo’n visionboard?

Je hebt nodig:

  • Een stapeltje tijdschriften met plaatjes en teksten die jou aanspreken. Of zoek online naar plaatjes en teksten die jouw aanspreken en print deze uit.
  • Schaar en lijm (zorg voor goede lijm, liefst niet op waterbasis, aangezien at kan gaan vlekken)
  • Een stuk karton, zo groot als je wilt, in de kleur die je wilt, of een canvas
  • Overig decoratiemateriaal, als je dat wilt. Denk aan veertjes, kraaltjes, stickers, glitters, etc etc etc.

Denk aan je droom, je doel of dat wat je wilt visualiseren. Ga dan op zoek naar plaatjes, woorden en teksten, en knip of scheur alles uit wat jou aanspreekt. Knip of scheur het in de vorm die je wilt hebben. Vervolgens leg je de plaatjes en woorden / teksten los op je papier of canvas, zodat je kun ervaren hoe het voelt. Maak gebruik van de ruimte op je ondergrond, en schuif net zo lang tot alles daar ligt waar het voor jou goed voelt. Eventueel kun je in verschillende delen van je bord met thema’s werken, bv werk, wonen, relaties, gezondheid, etc. Dat mag, maar hoeft natuurlijk niet. Kijk hoe het voor jouw voelt. En als je happy bent met het resultaat, dan ga je voorzichtig alles vastlijmen. Tot slot kun je, als je dat wilt, nog extra decoratie toevoegen. Denk aan glitters, stickers, verren, of wat je maar aanspreekt.

En nu?

Als je visionboard klaar is, dan kun je hem inlijsten of lamineren zodat hij zo lang mogelijk mooi blijft.

Belangrijk is om je visionboard vol in zicht te hangen, zodat je zonder dat je er bewust mee bezig bent, toch steeds in ondergedompeld wordt.

Daarnaast kijk je er af en toe bewust naar, waarbij je in gedachten je droom voor je ziet alsof alhet werkelijkheid is. Voel vooral wat je dan voelt, in die geweldige toekomst. Natuurlijk kun je ook een foto van je visionboard maken en deze op je telefoon of computer bureaublad zetten. Een voorbeeld van één van mijn creaties:

visionboard, visualiseer je leven

Laat vooral los hoe dit alles werkelijkheid wordt, de vorm kan best afwijken van wat jij in gedachten hebt.

Dat is dan ook een waarschuwing waard: wees heel duidelijk met wat je vraagt! Zo vroeg ik ‘vrijheid’, en ik kreeg het in de vorm van een vreemdgaande partner. Maar wat daarna kwam… die vrijheid is zo veel meer dan ik me had kunnen voorstellen…. (en ja, het is allemaal goed gekomen, inclusief partner, maar dan totaal en onverwacht anders :-).) Ga er van uit dat je ontvangt wat je nodig hebt, ook al is de vorm misschien anders als je dacht. Volg je intuïtie, en let op kleine signalen van het universum. Vertrouw er maar op dat jouw werkelijkheid gecreëerd gaat worden. En dat kan alleen als er ruimte is, als je écht open durft te staan om te ontvangen!

En als stukjes van je droomleven zich manifesteren, wees dan ook dankbaar… Dankbaarheid is zo’n krachtige energie. Maar daarover een andere keer!

Wil je graag een visionboard gaan maken, onder begeleiding en in een  kleine groep? Dat kan! Met regelmaat geef ik workshops visionborden. Meestal aan mijn keukentafel, en soms op een andere locatie. Hier vind je meer informatie daarover.

Meer tips over het creëren van en de weg naar je droomleven vind je in andere blogs op deze website. Visualiseren kan je natuurlijk ook ondersteunen in andere onderdelen van je persoonlijke groei!