Terugblik op en uitnodiging voor het nieuwe jaar

Terugblik op het jaar 2016, met inspiratie en lessen. Vooral voor mijzelf, maar misschien ook een beetje voor jou!

terugblik 2016

Ik kijk terug op een jaar zoals ik nooit had durven dromen (en ja, eigenlijk droomde ik er natuurlijk wel van, maar deze invulling had ik nooit kunnen bedenken).

Jaarthema

Aan het begin van het jaar bepaalde ik mijn jaarthema ‘op eigen benen‘. Mijn idee hierachter had natuurlijk te maken met de scheiding tussen René en mijzelf, waardoor ik letterlijk en figuurlijk op eigen benen mest gaan staan. Ik moest een inkomen gaan creëren waardoor ik zelfstandig kon gaan leven, en ik moest een nieuw leven opbouwen als ‘single’.

Hoe anders kunnen dingen dan lopen.

René en ik zijn weer bij elkaar, en onze liefde is sterker dan ooit. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar het was een bijzonder proces. We zijn beide enorm veranderd in de afgelopen 2 jaar en dat heeft geleid tot een heerlijke nieuwe relatie. Niks op eigen benen dus (al voel ik me nu wel bewuster van mijn eigen rol in de relatie, dat dan weer wel).
Op werkgebied kwam echter opeens het bericht dat de franchise waar ik aan deelnam (PowershootAcademy) stopte als franchise-organisatie. En dat ik dus op eigen benen verder moest. Die sloeg in, want ik had me best vereenzelvigd met de titel PowershootCoach. En dat mocht ik daarna niet meer zijn. Ik moest dus heel letterlijk nieuwe namen gaan bedenken voor mijn shoots (en nee, ik ben er nog steeds niet helemaal uit, maar dat komt), alles aanpassen op mijn website en social media, en vooral in mijn hoofd. Want nu mocht ik écht op eigen benen gaan staan!

Een nieuw begin!

Keuzes maken

Zowel privé als zakelijk moest ik uiteraard heel veel keuzes maken gedurende het jaar. Privé deed ik dat in het begin van 2016, waarschijnlijk als een soort zelfbescherming, toch veelal vanuit mijn hoofd. Zakelijk iets minder, maar zeker niet volledig vanuit mijn hart (al heb je het hoofd natuurlijk ook wel nodig op de achtergrond!).

Langzaam maar zeker verschoof de balans en koos ik steeds meer voor dingen waar ik echt blij van werd in plaats van dingen die ‘moesten’. Ik koos voor dankbaarheid en vertrouwen in plaats van angst en tekort. Mijn positivisme ging van hoofd naar hart. En dat leverde prachtige verschuivingen op.

Ik deed mee aan diverse challenges en groeide in kleine stapjes. Ik deed mee aan de Mastermind en leerde schrappen, ontvangen en meer vanuit mijn kern leven en werken. Mijn hernieuwde Lief dacht met me mee, las en herlas mijn schrijfsels en hield me scherp.

Keuzes maken betekent ook vaak dat je dingen niet kiest. En dat is voor de buitenwereld vaak lastig. Zo zitten vriendschappen diep in mijn hart, maar in mijn agenda is iets minder tijd. Zo kies ik ik bewust voor datgene wat bij mij en mijn waarden en normen past. En soms… blijkt dat iets of iemand daar niet meer bij past. En ook dan, kies ik vanuit mijn hart voor mijzelf en laat ik los. Immers… het afgelopen jaar heb ik mogen leren dat ik mijn eigen leven mag leiden, en niet dat wat een ander voor mij heeft uitgestippeld.

Mooie momenten

Wat heb ik afgelopen jaar genoten. Van zo verschrikkelijk veel.

Met vriendinnen en vrienden (want ook al schreef ik hiervoor dat er in mijn agenda wat minder tijd is, soms kies ik ook gewoon om tijd te maken) en met mijn Lief René natuurlijk. Van sauna’s, koffietjes, vriendinnendagen, festivals, een picknick in de motregen op de hei, fijne boswandelingen en van nog zo veel meer.

Maar ook zakelijk was het een jaar vol genietmomenten. Fijne fotoshoots met prachtige mensen, al zagen ze dat zelf daarvoor nog niet altijd (“Ben ik dat echt? Wow….”). Bijzondere workshops die ik mocht geven, over e-mailmarketing met Mailchimp, over doelen stellen met een visionboard, en over personal branding.
Wat vind ik het toch heerlijk om anderen dingen te leren en anderen te helpen groeien (en ja, prompt bedacht ik dat ik vroeger al schooltje speelde 🙂 en lerares wilde worden). Ook heb ik zo veel nieuwe fijne mede-ondernemers (m/v) ontmoet, zowel online als in het echt. Het voelde als een feestje!

Groei

Al kan ik van mijn bedrijf nog niet in mijn levensonderhoud voorzien, laat staan dat ik René kan sponsoren in zijn dartcarrière (om maar eens een doel te noemen), ik heb zowel privé als zakelijk een enorme groei meegemaakt.
De basis ligt nu stevig. Zodat mijn 2017 echt een ‘Let’s do it!’-jaar worden kan.

Dat betekent nog meer naar buiten treden, meer met systemen gaan werken, nieuwe projecten opstarten en neerzetten, en nog meer vrouwen helpen om zichtbaarder te worden vanuit hun pure krachtige Zelf.

Samen groeien! De wereld nog een beetje mooier maken…

Prioriteiten stellen

Om te kunnen doen wat ik wil doen zal ik nog sterker mijn eigen grenzen gaan bewaken en prioriteiten gaan stellen. Vanuit mijn planning aan de slag gaan, gestructureerd en gefocust. Een aantal woorden die voor mij nog echte ‘doe-woorden’ zijn, waar ik echt aandacht aan zal moeten besteden. En ik heb er zin in!

Net als de meeste mensen zeg ik… 2017 wordt mijn beste jaar ooit (tot dan toe).
In 2017 ga ik voor nog meer genietmomenten zowel privé als zakelijk.
Let’s do it!

Terugblik

De laatste dagen van 2016 heb ik op de facebookpagina van Zichtbaar Jij elke dag een vraag gesteld… om even bij stil te staan. Je kan ze nog beantwoorden! Voor jezelf of om meteen het universium in te sturen onder de dagberichten. Natuurlijk heb ik die vragen voor mijzelf ook beantwoord.

t

Doe je mee?

Eén van mijn prioriteiten is ook het creëren van een community. In eerste instantie via facebook, dus online, maar ook in het echte leven wil ik meer met groepen gaan werken. Via facebook heb ik net de groep Zichtbaar Jij gelanceerd, om samen met jou als ondernemende vrouw te werken aan groei op het gebied van zichtbaarheid. Elkaar inspireren en motiveren, hulp kunnen vragen en geven, om zo allemaal op onze eigen manier zichtbaarder te worden en onze missies te leven.

Ik nodig je graag uit om lid te worden van deze facebookcommunity. Hier kun je lid worden.
Graag ontmoet ik je daar, om zo onze 2017 met elkaar tot het mooiste jaar ooit (tot dan toe) te maken!

Tot slot wil ik je graag bedanken dat ik dit jaar een klein stukje deel uit mocht maken van jouw reis. Of dat nou online was of in het echt. Ik ben dankbaar voor jouw bijdrage in mijn leven!

Voor nu wens ik je een gezellige jaarwisseling

en

een sprankelend, genietvol en succesrijk Nieuw Jaar!

fijne jaarwisseling!

Meer lezen over mijn persoonlijke reis, lessen, dromen en leven?