5 tips om (nog) zichtbaarder te worden

Ik krijg regelmatig vragen als ‘hoe word ik zichtbaarder’, of ‘wat moet ik dan (en waar) laten zien’?
Daarom in deze blog 5 basistips om aan je zichtbaarheid te werken.

Zichtbaarheid begint volgens mij bij jezelf.
Je moet eerst jezelf goed zien en in het licht zetten.
Om daarna naar buiten te treden.

Dat geldt voor zowel ondernemers en niet-ondernemers.
Nu is het voor ondernemers essentieel om zichtbaar te zijn en daarmee een goed contact aan te gaan met het publiek.
Maar ook in het dagelijks leven kan zichtbaarheid van belang zijn.


Mijn (basis) tips om zichtbaar(der) te worden:


1. Weet wie je bent en wat je wilt en blijf daar dicht bij!

Om echt zichtbaar te kunnen zijn, is het noodzakelijk om jezelf te kennen. Je talenten en kwaliteiten, je dromen, je waarden, je doelen… maar ook waarom je doet wat je doet. Dat is waar de wereld op wacht, om jou te zien, in al je facetten.
Zorg vooral dat je authentiek blijft, je hoeft een ander niet na te doen, je bent goed zoals je bent.
Wat heb jij de wereld te bieden?

2. Stop met jezelf te beperken

Waarschijnlijk herken je het wel. Stemmetjes die je van alles vertellen over waarom je niet met je hoofd boven het maaiveld uit moet steken, overtuigingen en gedachten die je belemmeren in het zetten van stappen, of emoties waardoor je bijvoorbeeld niet in beweging komt? We hebben ze allemaal, of in ieder geval gehad. Hoewel, volgens mij heeft zelfs de meest succesvolle mens op aarde hier nog last van, alleen… hij of zij laat zich hier niet meer door tegenhouden. Hij transformeert ze, of neemt ze gewoon waar. That’s it. Dat is het grote verschil. Dus, ga jij je demonen aan, laat jij je belemmerende overtuigingen los, en stap jij over je angsten heen? Wanneer… ?
Stapje voor stapje… het hoeft niet allemaal tegelijk.
Maar zet die eerste stap!

3. Bepaal jouw unieke Personal Brand

Het beeld wat iemand anders van jou heeft of krijgt, dat is in het kort de definitie van personal brand. Dat beeld ontstaat door alles wat jij online en offline van jezelf laat zien. Als jij heel dicht bij jezelf blijft in al je uitingen, dan zal deze brand steeds duidelijker zijn, immers, jij bent jij. Maar je kan dit natuurlijk ook sturen. Wat wil jij dat een ander denkt als hij (of zij) aan jou denkt? Dat zijn de elementjes die je uit kunt dragen in bijvoorbeeld je social media. Of op je website. Woorden, kleuren en lettertypes zeggen daarbij net zo veel als datgene wát je zegt of schrijft.
Hoe profileer jij jezelf?

4. Kies je eigen marketing manieren

Marketing is een uitgebreid gebied. Voor ondernemers onmisbaar. Marketing is vooral ‘jezelf verkopen’, zodanig dat potentiële klanten voor jou (w diensten of producten) kiezen. Hoe je dat doet, daar zijn heel veel boeken over geschreven en cursussen over te volgen. Het meest belangrijke is dat jij kiest wat bij jou past. Creëer je eigen mix van manier. Social media, e-mails, netwerken, flyeren… Zolang het bij jou past en je er dus ook plezier aan beleeft, dan is het goed. Want dat is wat het doel is. De ander ziet en voelt of iets een trucje is of dat het echt is. Voel wat bij jou past, praat met anderen, leer van anderen, maar ga je eigen weg!
Op welke manier(en) laat jij je zien?

zichtbaarheid is een feestje

5. Heb plezier… Jij bent het zo waard om zichtbaar te zijn!

Dit vloeit voort uit al het voorgaande… als jij doet wat bij je past, als jij je echte uniciteit gaat laten zien, dan wordt zichtbaarheid leuk. Want jij bent toch leuk? En je hebt wat te bieden. De wereld zit op jou te wachten, dus kom op…Lach! Dat heeft als extra effect dat alles gemakkelijker wordt, want lachen geeft je in communicatie zowiezo altijd voordeel. Mensen vinden het leuk om met vrolijke, positieve mensen om te gaan. En het ontspant en relativeert. Dus wat let je?
Maak van zichtbaarheid een feestje… 

Natuurlijk is dit slechts het topje van de ijsberg.
Maar je hoeft het niet alleen te doen.

Er is altijd hulp in de vorm van gelijkgestemden, challenges (binnenkort start ik er weer eentje, waarbij met name de 1e tip uitgebreid aan de orde komt), cursussen en boeken of e-books. En zo is er nog veel meer hulp.

Ook hier geldt… kijk wat bij jou past. 
Maar zet die stappen…
En….

Laat je zien!!

Wat is jouw grootste uitdaging qua Zichtbaarheid? Waar loop jij tegen aan?
In de reacties of op de Facebookpagina van Zichtbaar Jij zijn je ervaringen welkom. En natuurlijk zal ik mijn best doen je eventueel aanvullende tips te geven…

Letterlijk zichtbaar
ben je natuurlijk op foto’s. Aan de muur, op je website of op je social media.
Een Profielshoot is een fijn begin.
Ik help je namelijk graag met jouw zichtbaarheid!
Start met zichtbaar worden, en boek die shoot!