Miracle Morning, een routine voor succes en geluk?

Hoe mijn Miracle Morning avontuur begon

Mijn ochtenden waren meestal wat chaotisch, gestresst en zeker niet gefocust. En zeker geen Miracle Morning!

Maar een tijdje terug kreeg ik een appje van een ondernemende vriendin. Of ik haar verantwoordingspartner wilde zijn bij het creeren van een nieuwe ochtendroutine? Ik kreeg een link van een website, maar op dat moment was ik eigenlijk doodmoe en kon ik de site niet echt goed bekijken of tot me door laten dringen. Wel vielen de woorden ‘succesvoller leven’ en ‘vroeg opstaan’ me op. Maar ach, dacht ik. ‘als zij mij als buddy wil, dan ga ik er eigenlijk van uit dat het wel iets goeds is wat bij me past, anders zou ze me niet vragen’. Toch? Daarom zei ik ja, zonder enig idee te hebben van waar ik ja tegen zei. Het enige wat ik wist was, dat ik haar vertrouwde.

Een aantal dagen later dook ik alsnog in de website en het bleek dat er een heel startpakket was om te downloaden en een boek, wat ik maar meteen bestelde.
Inmiddels had ik door, dat deze Miracle Morning bestond uit eerder opstaan dan je normaal doet. En in die tijd hou je je bezig met een aantal zaken, waardoor je meer rust en focus in je dag gaat brengen. Het klonk me interessant in de oren, vooral omdat ik echt wel wat meer focus in mijn dag kon gebruiken.

Toen het boek (Hal Elrond, Miracle Morning) in de brievenbus viel, ben ik uiteraard direct gaan lezen. Want ik wilde zo snel mogelijk aan de slag. Als ik het in m’n kop heb…

En dus heb ik op een maandagochtend mijn wekker op kwart voor 7 gezet. Voor vroege vogels helemaal niets bijzonders, maar voor mij wel. Want vroeg opstaan, daar had ik best moeite mee. Het meest productief was ik altijd in de middag (nee, ik ben ook geen avondmens).

Miracle Morning, wat houdt het nou in?

Heel in het kort: je brengt rust, focus en intentie aan in je dag en je leven. Dit doe je door op jouw eigen manier invulling te geven aan 6 onderdelen, de zogenaamde life’s.a.v.e.r.s’.

 • Silence– Je zoekt de stilte in jezelf op, door bijvoorbeeld meditatie, om rustig en geconcentreerd te beginnen
 • Affirmations – Je affirmeert datgene wat je in je leven wilt, wat belangrijk is, waar je je op richt. In het startpakket zitten basis-affirmaties en de affirmaties van de bedenker, zodat je je eigen affirmaties kunt schrijven
 • Visualisation – Je visualiseert je perfecte leven, je dromen of je doelen.
 • Excercise – Je beweegt op je eigen manier, zodat je lichaam ook echt lekker wakker wordt
 • Reading – Je leest zodat je aan het begin van de dag al aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling
 • Scribing – je schrijft in je dagboek

Als je dit 30 dagen doet ontwikkel je een nieuwe gewoonte, met uiteraard een nieuwe mindset.
En zoals Hal Elrond zegt ‘Je zult je meteen al minder gestrest voelen, stabieler, meer gefocust, gelukkiger en blijer met je leven. Je krijgt meer energie, helderheid en motivatie voor het najagen van je grootste doelen en dromen (vooral de doelen en dromen die je al veel te lang hebt uitgesteld)’.

Nou, dat wilde ik dus wel!!

Omdat je eigenlijk niet in de ochtend zelf begint, maar de avond eraan voorafgaand met gerichte affirmaties, viel het op tijd opstaan mij de eerste dag mee. Wel bleek dat wat voorbereiding handiger was geweest, bijvoorbeeld welke meditatie doe ik, het boek wat ik wilde lezen alvast klaar leggen en dat soort dingen. Maar ik heb de eerste ochtend de life-savers gedaan, en ik voelde me super.
Die dag had ik een enorme hoeveelheid energie, en heb ik heerlijk gewerkt. Terwijl ik me aan de andere kant ook moe voelde (toch een wat kortere nacht), was het een andere moeheid dan normaal.

Dat ging zo verder in de dagen er na. Ik merkte dat ik er gewoon zin in had om op te staan en heerlijk mijn dag te starten met de Miracle Morning.

In de eerste weken ging het natuurlijk met ups en downs, soms was er weerstand om op te staan als de wekker ging. Maar dan herinnerde ik mezelf aan de mooie resultaten en het fijne gevoel wat ik er van kreeg en dat werkte. Zelfs toen ik een lang weekend weg was met een groep (voor het Dutch Open van mijn Lief) ben ik ‘s morgens doorgegaan met deze routine. Zo fijn.

Iedere ochtend appen mijn buddy en ik even hoe het ging en waar we tegen aan liepen of wat onze inzichten waren. Want ook dat gebeurt, je krijgt allerlei mooie nieuwe inzichten. Over jezelf, of voor je werk. En dan is opschrijven en delen erg prettig. Maar ook een motiverend woordje, of een andere kijk op de dingen.

Waarom zou je zo’n Miracle Morning routine in je dag implementeren?

Een ochtendroutine is uiteraard helemaal niets nieuws. Er zijn heel veel mensen die op hun eigen manier al (diverse) onderdelen van deze specifieke routine uitvoeren, elke ochtend opnieuw.
Zelf vind ik deze combinatie ideaal, omdat je echt aandacht geeft aan heel veel aspecten in je leven en je persoonlijke ontwikkeling. En je, voordat de dag begint, je eigenlijk al helemaal opgeladen en gefocust bent.

De eerste drie weken brachten mij ook kleine wondertjes. Ik had opeens heel andersoortige gesprekken met anderen, er kwamen nieuwe kansen op mijn pad en ik voelde me super. Gemotiveerd, gefocust, en energiek.

Daarna… liet ik me weer door mijn oude patroon overmeesteren. Want ik had een deadline gesteld om mijn website te lanceren. En daar moest nog heel veel voor gebeuren. En de paniek sloeg een klein beetje toe… ik wilde niet zo vroeg uit bed, ik was moe… en ik begon in de ochtend meteen met m’n ontbijt en ging direct aan de slag. In deze fase zit ik nu, letterlijk. Ik heb steeds meer moeite met uit bed kome, en voel me stukken minder. De focus is er nog wel, maar nu vanuit wilskracht, want ik wíl die site (en deze blog) op tijd opleveren. Terwijl ik eerst werkte vanuit mijn hart, zit nu mijn hoofd er weer bovenop.

Vandaag is de dag dat de site wordt opgeleverd.
Vanavond ga ik mij voorbereiden op de herstart van mijn Miracle Morning. Want ik voel een zo duidelijk verschil, dat ik dat niet langer wil. Ik wil weer wonderen in de ochtend. En in de rest van mijn dag.

Deze ochtendroutine geeft mij o.a. discipline, focus, een wakker lijf, energie, rust en aandacht voor de dingen die voor mij belangrijk zijn. En ja, dat zijn voor mij heel belangrijke zaken, ook als onderdeel van mijn zelfzorg. Reden waarom ik deze routine wel van de daken kan schreeuwen. Zeker nu ik ervaren heb wat het doet als je er weer mee stopt.

Het vraagt wat discipline om er een gewoonte van te maken, maar het brengt je ook zo veel!
Althans, mij wel.

En wie weet jou ook wel. Daarom schreef ik ook deze blog. Ik hoop dat ik je een klein beetje heb kunnen inspireren. Mocht je vragen hebben, mail me of stel ze hieronder in de reacties.

Waar ik nou heel benieuwd naar ben.
Heb jij ook al een ochtendroutine in je dag? Ik zou het super vinden als je hieronder in de reacties wilt delen wat jij doet en wat het jou brengt.

Mocht je interesse hebben in meer informatie over deze Miracle Morning, kijk dan op de site van Hal Elrond. Er is ook een facebookgroep (ook voor Nederland & België) waar je met mede MM’ers kunt uitwisselen. Wie weet heb jij er ook baat bij. Want… jij wilt toch ook groeien?

Ik ga morgen in de herstart!
Want ook dat kan. Het is mijn leven tenslotte!
Mijn Miracle Morning…
Zo dankbaar dat mijn vriendin aan me dacht. 

4 gedachten over “Miracle Morning, een routine voor succes en geluk?”

 1. Hallo Miranda! Wat leuk om je blog te lezen en te weten dat er meer vrouwen zijn die – net als ik – zo positief aan de gang zijn met de MM.
  Ik hoop dat je de draad weer kunt oppakken! Zouden we dit levenslang kunnen volhouden? Ik hoop het! Wel hebben we af en toe weer inspiratie nodig, lijkt me. Het zou mooi zijn als we een app of mail groepje konden realiseren, zodat we elkaars verantwoordingspartner kunnen zijn als dat nodig is.
  Groetjes, succes en leef het leven van een 10!

  1. Miranda Romer

   Hallo Chris!
   Dank voor je leuke reactie. Ja, er zijn er gelukkig meer… en het mooie vind ik dat je MM op je eigen wijze kunt invullen. Dus ik ben inderdaad weer opgestart, maar niet persé alle onderdelen op één dag. En dan is het vast en zeker levenslang vol te houden, zolang het niet een ‘moeten’ wordt. Op facebook is een mooie groep waar je zowel inspiratie als verantwoordingspartners kunt vinden. Maar je kan natuurlijk ook een vriendin aansteken…. zo ben ik er mee begonnen. En wij appen elkaar dan inderdaad af en toe. Werkt perfect!
   Ook voor jou heel veel plezier en succes met je allermooiste leven!
   Groet, Miranda

 2. Hé Miranda.

  Wat leuk dat je er een blog van heb gemaakt. Het bevalt mij nog steeds heel goed. Ik ben veel meer gefocust, waardoor ik nu lekker mijn doelen haal. Ik heb ook meer energie en voel me veel sterker. Wat een fijn boek is het toch.

  Groetjes en we appen!

  1. Miranda Römer

   Ja hè Marit, ik ben ook enorm blij dat je mij ermee in contact hebt gebracht. Zo fijn ook dat je het helemaal op je eigen manier kunt implementeren ene flexibel in kan zijn! Het brengt mij ook enorm veel!

Reacties zijn gesloten.